14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Treska ukrytá v lilku

Název Množství a jednotka
lilek 1 ks
filé z tresky 200 g
rajčata 2 ks
čerstvé žampiony 5 ks
kuskus 1-2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme, aby zůstaly okraje asi 1cm. Rajčata spaříme a oloupeme. Tresku necháme povolit, nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostky a orestujeme na oleji. Přidáme oloupané žampióny (nebo hlívu, ale tu musíme déle dusit) nakrájené na tenké plátky, orestujeme spolu s rybou, až pustí šťávu. Přidáme nakrájená rajčata a dužinu z lilku a podusíme 10 minut - mírně můžeme podlít vodou. Osolíme, okořeníme hrubě mletým pepřem a provensálským kořením. Jakmile se vydusí tekutina, přidáme lžíci kuskusu, povaříme za stálého míchání ještě minutku a odstavíme. Necháme chvilku odpočinout (kvůli kuskusu), naplníme vydlabané půlky lilku a zapečeme v troubě. Hotové posypeme strouhaným parmezánem.


 


RECEPTY

Tvarohové koblihy

Postup: V míse smícháme tvaroh s mlékem, vejci, cukrem, moukou, solí a jedlou sodou.... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové knedlíky nejlepší

Postup: Tvaroh smícháme v míse s vajíčky a špetkou soli, přidáme krupici, strouhanku,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna v kabátku

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Treska ukrytá v lilku

Postup: Lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme, aby zůstaly okraje asi 1cm. Rajčata spaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Brabantské cukroví

Postup: Všechny sypké přísady odvážíme na vál a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...